کودک خجالتی

هنگامی که والدین رفتار یک کودک خجالتی را می بینند در ابتدا می گویید که این یک مسئله عادی است و این رفتارهای آنها عادی هستند و نگران کننده نمی باشند اما اگر این رفتار ادامه پیدا کرد مشکل ساز خواهد شد مثلا اگر در یک جشنی حضور دارید و کودک شما از کنار شما تکان نمی خورد این رفتار طبیعی است. چون این شرایط برای کودک شما تازه است و آدم‌ها را نمی‌شناسد. اما اگر این رفتار ادامه پیدا کرد و دائمی بود پس با یک مشکل روبرو هستید.

کودک خجالتی :

برخی از کودکان هستند که فقط با پدر و مادر خود ارتباط برقرار می کنند و با دیگران به سختی ارتباط دارند و حتی گاهی با دیدن آدم های غریبه پشت پدر یا مادر خود قایم می شوند یا بی قراری می کنند. تا حدودی این رفتار طبیعی می باشد ولی والدین باید با کودک خود طوری رفتار کنند که این حس از بین برود و آن ها بتوانند به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنند و با همسالان خود بازی کنند.

حس خجالت در کودکان مجموعه‌ای از رفتارهای مختلف است که نشان می دهد و باید مراقب این رفتارها بوده و آن‌ها را زیر نظر بگیرید این رفتار ها شامل : 1_ حساس بودن 2_ ژنتیک 3_ قرار نگرفتن در اجتماع و روابط اجتماعی بسیار کم 4_ اگر کاری را از آنها بخواهیم که توانایی انجام آن را نداشته باشند دچار ترس از شکست می شوند که در آینده باعث به وجود آمدن حس خجالت در آنها می شود 5_ انتقاد از دیگران 6_ توجه بیش از حد والدین به کودک 7_ اگر والدین خجالتی باشند ناخوداگاه این رفتار آنها به کودک هم منتقل می شود و کودک از آنها تقلید می کند.

چند راهکار ساده برای اجتماعی شدن کودک خجالتی :

1_ اگر شما در روابط اجتماعی خود فرد خجالتی هستید بخاطر فرزندتان باید آن را کنار بگذارید چون کودکان رفتار شما را الگو برداری می کنند.

2_ کودکانی که خواهر یا برادری ندارند و تنها هستند معمولا از حضور در جمع اجتناب می کنند و ترجیح می‌دهند بیشتر زمان خود را با نقاشی کشیدن یا دیدن کارتون بگذرانند. پس اگر می‌خواهید فرزندتان را از داشتن خواهر یا برادر محروم کنید او را تشویق به حضور در جمع همسالانش کنید و اجازه دهید لذت دوستی با بچه‌های دیگر را تجربه کند.

3_ اگر کودکتان کار اشتباهی را مرتکب شد در جمع دیگران او را تحقیر نکنید چون باعث می شود او از جمع کناره‌گیری کند.

4_ به کودک خود هرگز نگویید که خجالتی است چون باعث می شود او این حس خود را باور کند.

5_ شما باید به کودکتان وقتی به مدرسه می رود چگونگی ارتباط و دوستی با دیگران را یاد بدهید مثلا به او بگویید که با تعارف کیک می‌تواند این کار را شروع کند و با دیگران دوستی کند.

6_ کودکتان را سرزنش نکنید و اجازه دهید در مهمانی‌ها بازی و شیطنت کند.

7_ درباره این مسئله با او صحبت کنید و به حرف هایش گوش دهید و به او بگویید که شما هم در دوران کودکی این حس را تجربه کردید بگذارید بداند که شما شرایط او را درک می‌کنید.

8_ کودکان فکر می‌کنند که کسی آن ها را دوست ندارد و با آن ها بازی نمی کنند یا بچه‌های دیگر از آنها خوششان نمی‌آید این افکار منفی را از کودک خود دور کنید.

9_ یکی از دلایل اضطراب کودک برخورد با غریبه هاست این ترس و اضطراب را در او از بین ببرید.

10_ کودکتان را طوری تربیت کنید که مستقل بار بیاید.

 

افزودن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند

مشاوره رایگان