فوبیا به دو دسته کلی تقسیم میشود : 1_ فوبیای ساده یا خاص که شامل ترس از حیوانات ، حشرات ، زخم ، خون ، آمپول ، پزشک ، مطب می شود 2_ فوبیا هایی که شامل ترس از مکانهای باز میشود. که کودکان دسته اول را شامل می شوند. علل اصلی فوبیا در کودکان وراثت است. اگر کودکی فوبیا داشته باشد باید در درجه اول برای درمان او به روانشناس مراجعه کنید و به هیچ عنوان کودک نباید تا قبل از درمان در موقعیتهایی که برای او ترسناک است قرار بگیرد.
فوبیا را در کودکی درمان کنید :
تقریبا بیشتر انسان ها حس ترس را تجربه کرده اند. البته در مورد خیلی ها این حس گذرا است اما گاهی اوقات برای برخی به یک ترس آزاردهنده و همیشگی تبدیل می شود که زندگی طبیعی فرد را دچار اختلال می کند. اگر چه روان پزشکان ترسیدن را یک واکنش طبیعی می دانند اما اگر این واکنش طبیعی به صورت وسواس گونه از حالت اعتدال خارج شود و همه ی زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد به فوبیا تبدیل می شود. پس چه بهتر که فوبیای کودکان در همان دوران کودکی از بین برود که در بزرگسالی بر زندگی آن ها تاثیر نگذارد به طور مثال عده ای از کودکان هستند که فوبیای ترس از تاریکی دارند و علل آن به شرح زیر می باشد …
علل ترس از تاریکی در کودکان :
1_ کودکان در این سن دارای قدرت تخیل بالایی هستند. تفکر و ذهن خلاق کودک باعث می شود از تاریکی بترسند زیرا موجوداتی با اشکال مختلف که در برنامه های کودک می بینند به نظر آنها می آید.
2_ از دیگر دلایل مهم ترس کودک از مشکلاتی که در رابطه والدین وجود دارد شکل می گیرد. والدین باید بدانند مشاجره بین آنها موجب بروز مشکلات زیادی در فرزندان می شود.
3_ یکی دیگر از علت ترس از تاریکی می تواند تجربه های ترسناک در گذشته باشد. کودک فکر می کند که اگر وارد اتاق تاریک شود باز هم آن تجربه ترسناک تکرار خواهد شد.
4_ کودکان بسیار حساس می باشند. درصورتیکه کودک ترس دیگران از جمله افراد نزدیکش را نسبت به تاریکی را مشاهده کند ، خودش نیز دچار این ترس خواهد شد.
درمان ترس از تاریکی در کودکان :
1_ شناخت درمانی : یکی از تاثیرگذارترین راه کار های درمانی برای ترس از تاریکی است. کودکانی که فوبیای آن را دارند ، تاریکی را بسیار خطرناک تر از هر چیزی می دانند. این درمان طرز فکر کودکان مبتلا را نسبت به تاریکی عوض می کند.
2_ حساسیت زدایی منظم : روش دیگری در درمان فوبیا حساسیت زدایی منظم است. این روش شامل سه مرحله می باشد : 1_ تهیه لیستی از حالت ها و موقعیت هایی که فرد را دچار اضطراب می کند به ترتیب از موقعیتی که کمترین اضطراب تا
موقعیتی که بیشترین اضطراب را ایجاد می کند. 2_ یادگیری روش های ریلکس کردن 3_ تصور کردن لیست موقعیتی که کمترین اضطراب و لیست موقعیتی که بیشترین اضطراب را ایجاد می کند در حالی که فرد کاملا ریلکس است.
3_ مواجهه درمانی : این روش درمانی با روش حساسیت زدایی منظم تفاوت چندانی ندارد. فرد در معرض سلسله مراتب قرار می گیرد با این تفاوت که فرد احساس اضطراب را در هر مرحله حفظ می کند ، تا به تدریج این اضطراب برای فرد عادی شود.
افزودن دیدگاه