تاثیر حرف زدن والدین با کودک

والدین هنگامی که کودک صحبت می کند نباید به هیچ عنوان توجهی به چیزهای دیگر مانند تلویزیون ، گوشی همراه و… بکنند بلکه باید سعی کنند از طریق تماس چشمی به حرف هایشان گوش دهند و با او ارتباط برقرار کنند. بیشتر والدین در هنگام صحبت کردن با کودک خود از جملات دستوری چون برو بخواب ، بیا غذا بخور و… استفاده می‌کنند و یا آن‌ها را با دیگران مقایسه می کنند به همین خاطر تعداد زیادی از کودکان در سن بزرگسالی نمی‌توانند به درستی صحبت کنند و بادیگران ارتباط برقرار کنند و اگر کار اشتباهی کنند احساس گناه می‌کنند.

تاثیر حرف زدن والدین با کودک :

والدین باید احساسات کودک را بشناسند و آن را منعکس کنند به طور مثال وقتی که کودکی لجباز می شود والدین باید این احساس او را درک و آن را منعکس کنند این کار باعث می شود کودکان بدانند که والدین آن ها را درک کرده اند. همچنین کودکان دوست دارند هنگامی که صحبت می کنند حرفشان قطع نشود بنابراین والدین باید زمانی را برای گوش دادن به حرف هایشان و صحبت کردن با آنها اختصاص دهند و با توجه به سن و شرایط عقلیشان با آنها برخورد کنند. برخی از والدین با خشونت حرف می‌زنند این والدین بسیار غرولند می‌کنند و با خوشنت با کودکان برخورد می کنند آنها کودکان را تحقیر می‌کنند و با جملاتی گزنده کودکان را می آزارند. اما این روش ها به والدین کمک می‌کند تا شیوه درست صحبت کردن با کودکان را بیاموزند :

1_ نام کودک را صدا بزنید صدا کردن نام کودک توجه او را به صحبت های شما جلب می‌کند.

2_ از جملات منفی استفاده نکنید. مدام به کودک خود نگویید «نکن» یا «اونکار رو انجام نده» اگر همیشه به کودک این جملات را بگویید او به سمت آن کارها کشیده می‌شود.

3_ با کودک خود ارتباط چشمی برقرار کنید. به چشم هایش خیره شوید و با آرامش با آن ها صحبت کنید.

4_ مراقب تن صدایتان باشید و با کودکی که غرولند می کند با لحن تند صحبت نکنید.

5_ پیشنهاد موقعیت‌ها و فرصت های تازه را به کودکتان دهید.

6_ همبشه سعی کنید خواسته  ساده‌تری را از کودک خود بخواهید و پس از آن او را به انجام کارهای دیگر تشویق کنید به عنوان مثال نگویید «پاشو مشقاتو بنویس اما قبلش اسباب بازی ها رو جمع کن و لباساتو جا به جا کن»

7_ برای کودکانتان الگو باشید وبا آن ها خوش رفتاری کنید شما با این رفتارهای خود به او یاد می‌دهید که چگونه باید رفتار کند اگر با کودک خود خوش رفتاری نکنید نباید توقع خوش رفتاری از کودک را داشته باشید.

8_ بهانه گیری نکنید و مرتب عیب های کودکتان را به رخش نکشید و سعی کنید بیشتر در مورد نکات مثبت رفتاری او صحبت کنید.

9_ اگر دو کودک با فاصله سنی‌های متفاوت دارید برای صحبت با هر دو نفرشان برنامه ریزی کنید و به هر دوی آنها فرصت حرف زدن بدهید.

10_ برای کودک خود وقت داشته باشید و سعی کنید تا ارتباط مفیدی با هم برقرار کنید. یادتان باشد که صحیت با کودکان و هم چنین گوش دادن به صحبت هایشان بسیار موثر است و اعتماد به نفس ، توانایی برقرای ارتباط با دیگران را در کودک تقویت می‌کند.

 

افزودن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند

مشاوره رایگان